Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Köpvillkor

 1. Tillämpning och konsumentskydd

  De  här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal  som du som konsument ansluter med Fodralkungen AB, organisationsnummer 559234-4583 ,  nedan kallat Fodralkungen. För att ta tillvara på dina intressens om  kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932),  Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt  dataskyddsförordningen (GDPR) på samtliga köp på www.fodralkungen.se

   

  Integritetspolicy

   

  För  oss på Fodralkungen AB (Fodralkungen.se) är det viktigt att du alltid  känner dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Med hjälp  av vår integritetspolicy vill vi visa hur vi säkerställer att dina  personuppgifter behandlas i enlighet med gällande  personppgiftslagstifning. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig  som konsument att förstå hur vi behandlar dina personuppgifter.

   

  Köpinformation

  Din  order skickas från vårt lager i Norrtälje. Ändringar och tillägg måste  göras innan din order behandlas och skickas från oss. Om du upptäcker  eventuella felaktigheter på din order är det därför viktigt att du  omgående kontaktar vår kundservice för att om möjligt ändra din order.  Vi erbjuder 6 månaders garanti på hela vårt sortiment.

   

  Priser

  Samtliga  priser anges inklusive moms eller exklusive moms, beroende på hur du  valt att visa dem. Eventuella avgifter för frakt och fakturaavgifter kan  tillkomma, vilket i sådana fall framgår i kassan. Efter att en  beställning bekräftats kan pris endast ändras på grund av omständigheter  som vi inte råder över (t.ex. krig, naturkatastrofer m.m.) samt vid  uppenbara felaktigheter i det angivna priset.

   

  Ångerrätt

  Hos  oss har du alltid trettio (30) dagars ångerrätt (gäller ej företag).  Vill du under denna tid returnera en vara för byte eller återköp ska du  följa returhanteringen på följande länk: http://fodralkungen.se/retur-reklamation. Du som konsument har rätt att undersöka produkten (gäller ej minneskort, usbstickor, batterier, hörlurar/headset, hygienartiklar). Om någon av dessa produkter är plomberad inkluderas den ej av ångerrätten vid bruten plombering.

   

  Returnerar  du en oanvänd produkt med tillhörande etiketter och förpackning inom 30  dagar återbetalas hela beloppet minus fraktkostnaden. Vid  ångerrätt/öppet köp ersätter vi inte fraktkostnader till oss och  ansvaret att försändelsen når oss ligger hos dig som kund. Det är  viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material  inte klistras på originalförpackningen. Vid defekt förpackning eller  uppenbar åverkan på produkten kommer prisavdrag att ske på minst 30% av  produktens värde och kan i vid betydande åverkan nekas återköp. Du står  själv för portokostnaden vid retur.

   

  Reklamation

  Om  en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och  Fodralkungen eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan  som Fodralkungen har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga  fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex  inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Fodralkungen ska  göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom  sex (6) månader. Fodralkungen förbehåller sig rätten att i första hand  avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand  återköp. Vid reklamation, kontakta kundtjänst så skickar vi dig en  svarspostadress för fri returfrakt. Fodralkungen har ingen möjlighet att  i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

   

  Felaktiga  reklamationer debiteras med minimum 249 kr inkl. moms upp till den  faktiska hanteringskostnaden. Ansvaret för att försändelsen når oss  ligger på dig som kund. Vi står för returfraktkostnaden (Gäller ej  företag) för godkända reklamationer.

   

  Reklamationer behandlas inte som returer genom öppet köp om du som kund efter återkoppling från oss ändrar returorsak. 

   

  Minimiorder 

  Minimiorder är 29 kr inklusive moms.

   

  Betalningsalternativ

  Klarna Checkout

  Efter  identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de  betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ  du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den  som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller  tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor  ska därför riktas direkt till butiken.

  Aktuella  betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom  Klarna        Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller  direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt  betalningsalternativ.

   

  Klarna faktura

  När  du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver  aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått  hem dina varor.


  • Få alltid hem varan innan du betalar
  • Betalningstid - alltid 14 dagar
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alltid 30 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
  • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
  • Möjlighet till delbetalning
 2. Om  betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt  dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i  vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en  kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i  enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i  syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och  marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i  kundhanteringssyfte.

  * Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

   

  Klarna Konto

  Betalsättet  för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men  Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor  innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller  även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det  betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.


  • Få alltid hem varan innan du betalar
  • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
  • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
  • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
  • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång
 3. Vid  ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften  0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv  ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar  är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att  avbetalning sker under ett års tid. Vid  köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en  kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per  post.

   

  Läs mer: Allmänna villkor

  Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

   

  Leveransvillkor

  Normal  leveranstid är cirka 1-3 arbetsdagar på lagerförda varor. Under  högsäsong kan det ta längre 3-5 arbetsdagar. Varor som inte finns i  lager, utan måste beställas från leverantör får en längre leveranstid.  Du finner information kring aktuell lagerstatus för varje produkt på vår  hemsida. Meddelande om eventuella avvikelser från den normala  leveranstiden eller informationen på hemsidan får du i samband med  orderbekräftelsen, alternativt i efterhand via separat mail. Du har då  givetvis rätt att avstå, alternativt ändra din beställning. Vi kan inte  erbjuda någon ersättning på grund av en leveransförsening. Skulle  någon av produkterna du beställt ha en avsevärd längre leveranstid än  övriga produkter på din order kan vi i vissa fall dela din beställning.  Som kund behöver du aldrig betala mer än den ursprungliga frakten.

   

  Outlösta paket/fel angiven adress

  Skrymmande  försändelser ligger hos utlämningsstället i 14 dagar innan de  returneras tillbaka till oss. För försändelser som ej är utlösta och  kommer i retur till oss debiteras en avgift f n 250kr inklusive moms för  att täcka Fodralkungen AB:s transport- och administrationskostnader.  Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. Om vi får tillbaka  försändelsen pga okänd adress eller att du är avflyttad så debiterar vi  59 kr för att täcka hanteringskostnaden. 

   

  Leveranssätt & ansvar

  Vi erbjuder följande fraktsätt:

  Brev / Varubrev – För  beställningar med mindre vikt och volym. Din beställning levereras  direkt hem i din brevlåda. Är försändelsen för skrymmande kommer  brevbäraren antingen ringa på hos dig eller lämna en avisering så du kan  hämta ut leveransen på närmaste postombud.

  Postpaket – Din  beställning levereras till ditt närmaste postombud. Du kommer att få en  avisering via antingen SMS eller post-avi. Vi rekommenderar att du  fyller i ditt mobilnummer för SMS-avisering i kassan för kortast möjliga  leveranstid. För att kunna lösa ut paketet krävs det att du har med dig  giltig legitimation. Ett postpaket ligger kvar hos postombudet i 14  dagar från ankomstdatumet.

  Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

   

  Frakt

  Fraktkostnaden för en beställning är 29kr  (149 kr utanför Sverige).

   

  Ansvar vid skada

  Fodralkungen  AB kan ej krävas eller hållas ansvariga ekonomiskt eller juridiskt för  skador på hårdvara, mjukvara eller förlust av sparat minne som uppstår i  samband med reparationer, oavsett orsak eller anledning. Fodralkungen  AB kan ej heller krävas på ersättning för reparationer som resulterar i  merarbete eller kostnader som uppkommer på grund av defekt produkt eller  försenade leveranser. Vi rekommenderar att en fackmannamässig reparatör  eller någon med väldigt god erfarenhet utför reparationen.

   

  Personuppgiftslagen

  Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). 

  När  du handlar hos oss anger du personuppgifter så som namn, adress,  mailadress, telefonnummer och i vissa fall även personnummer. Denna  information behöver vi för att leverera varan till dig, men även för  hantering av garantiärenden eller försäkringar. Personnummer krävs vid  eventuell kreditupplysning.

   

  Personuppgiftsansvarig är vi, Fodralkungen AB,  559234-4583 ,  Baldersgatan 18, 761 50 Norrtälje, som behandlar personuppgifter i  enlighet med personuppgiftslagen. Behandling av uppgifterna kan ske av  oss eller av någon av våra samarbetspartners. Syftet med denna  behandling är att kunna fullgöra våra åtaganden mot dig som kund samt  informera om erbjudanden. Personuppgifterna behandlas också inom ramen  för marknads- och kundanalyser, som utgör underlag för marknadsföring,  metod- och affärsutveckling, och för att fullfölja det som krävs av oss  enligt lag.

   

  För  att kunna upprätthålla en god servicenivå gentemot dig som kund  dokumenterar vi all kundkommunikation. Du har rätt att på begäran ta del  av dessa uppgifter. Om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga,  ofullständiga eller på annat sätt irrelevanta åligger det oss att vidta  rättelseåtgärder.

   

   

  Nyhetsbrev  

  När  du blir kund hos fodralkungen.se kommer du ta del av våra mailutskick.  Du kan när som helst avregistrera dig från att få erbjudanden via mail.  Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för  SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

   

  Pris- och produktinformation

  Vid  eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig  Fodralkungen rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av  annan anledning inte finns tillgänglig är Fodralkungen inte skyldig att  tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All  bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras  återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

   

  Omdömen

  Genom  att lämna omdömen kring produkter på Fodralkungen.se ger du även  Fodralkungen rätten att publicera de på Fodralkungen.se samt i andra  kanaler och medier. Fodralkungen förbehåller sig rätten att publicera  och/eller ta bort inskickade omdömen.

   

  Massbeställningar

  Vi förbehåller oss rätten att stoppa och kreditera massbeställningar eller beställningar från återförsäljare.

   

  Övrigt

  Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

  För  frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid  ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med  Fodralkungens kundtjänst.